Rusya: ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair somut adımlar yok

Rusya: ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair somut adımlar yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusunda açıklamada bulundu. Açıklamada, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili henüz somut adımlar atıldığının görülmediği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili henüz somut adımlar atıldığını görmediklerini belirtti.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

ABD Başkanı Donald Trump, Aralık 2018'de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." bilgisini vermişti.

Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği, ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ile 100 gün içinde ülkeden çekileceği iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN