Rusya Devlet Başkanı Putin: Suriye’de istediğimizi başardık

Rusya Devlet Başkanı Putin: Suriye’de istediğimizi başardık

Suriye'deki durumu "başarı" olarak değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Putin, "Operasyon başlatırken önümüze koyduğumuz görevi yerine getirdik" dedi.

Brezilya’daki BRICS Zirvesi’nin ardından basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, Şam’daki meşru hükümete destek yönünde aktif eylemleri başlattıktan sonra topraklarında neredeyse yüzde 90’ı teröristlerden özgürleştirildi” dedi.

Bu toprakların meşru hükümetin kontrolü altına alındığını kaydeden Rus lider, “İstediğimizi başardık” dedi.

Amaçlarının, Suriye’den Rusya’ya çok sayıda eğitilmiş ve deneyimli militanın geçmesini önlemek olduğunu söyleyen Putin, “Bu anlamda görevimizi yüzde 100 yerine getirdiğimizi iddia edemeyiz ama genel olarak evet, başardık. Suriye’de operasyon başlatırken önümüze koyduğumuz görevi yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

Tüm ülkelerin, militanların Suriye’den çıkarak onların topraklarına geçme riski ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Rusya Devlet Başkanı, “Bu özellikle Avrupa ülkeleri için geçerli. ABD için de böyle bir tehlike var. Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım” diye ekledi.

ABD’nin Suriye’deki teröre karşı mücadeleye olan katkısına da değinen Putin, “Katkı var. Bunu kabul etmeli ve doğrudan söylemeliyiz. Başkan Trump’ın da katkısı var” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Putin, Rusya’nın Suriye’ye gelmeden önce uluslararası koalisyonun birkaç yıl boyunca 'yerinde saydığını' kaydetti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN