Rusya devreye girdi rejim ve YPG ittifak yaptı

Rusya devreye girdi rejim ve YPG ittifak yaptı

Şam yönetimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu, Suriyeli askerlerin Halep’in 85 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Menbiç kentine girdiklerini iddia etti. Ağırlığını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu SDG de rejimle anlaştıklarını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından ise ABD güçlerinin Menbiç'in batısında Suriye ordusunun bölgeye girişine engel olmaya çalıştığı belirtildi.

Suriye hükümet güçlerinin Halep’in kuzeyindeki Menbiç kentine girdiği ileri sürüldü.

Habere göre Kürt ‘milis birlikleri’ bölgeye gelen hükümet güçlerinin giriş kontrol noktalarından girişine izin verdi.

19-10/13/ss.png

Al Mayadeen televizyonu tarafından yapılan paylaşımda "Şam'la yapılan anlaşmanın bir parçası olarak Suriye hükümet güçleri yarın sabah Türkiye sınırında konuşlandırılacak" ifadesi kullanıldı.

SDG'YPG: SURİYE HÜKÜMETİYLE ANLAŞTIK

Ağırlığını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu SDG kirli ittifakı doğruladı. SDG/YPG'den yapılan açıklamada, ''Türkiye'nin saldırganlığına karşı koymak için, ülkenin sınırlarını ve egemenliğini korumakla görevli olan Suriye hükümetiyle anlaştık'' ifadesi kullanıldı.

SURİYE ULUSAL ORDUSU'NDA DA MENBİÇ HAREKETLİLİĞİ

Suriye Ulusal Ordusu’nun (ÖSO) Menbic’e girmek için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Suriye rejiminin de önümüzdeki saatlerde Menbic’e gireceği belirtiliyor.

ABD, SURİYE ORDUSUNA ENGEL OLDU

Öte yandan, ?El Mayadin televizyonunun bildirdiğine göre, ABD güçleri Menbiç'in batısında Suriye ordusunun bölgeye girişine engel olmaya çalıştı.

'48 SAAT İÇİNDE MENBİÇ VE KOBANİ'YE GİRECEK'

Şam yönetimine yakın El Mayadin televizyonu, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye ordusu arasında bu yönde bir anlaşma yapıldığını öne sürdü.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin harekatının ilk başta planlanan bölgelerin ötesine geçerek hem daha güneye, hem de batıya genişleyeceğini, SDG’nin ise Moskova ve Şam’la bir anlaşma yapma ihtimalinin bulunduğunu söylemişti. Esper, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu nedenle, Suriye’nin kuzeyinde bulunan yaklaşık 1000 Amerikan askerini güneye kaydırma emri verdiğini söylemişti.

Suriyeli Kürtlerin Fırat’ın batı kıyısında kontrol ettikleri stratejik Menbic kenti ile Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin hemen güneyindeki Kobani de ABD’nin bu bağlamda çekileceği noktalardan ikisi.

MENBİC VE KOBANİ NEDEN ÖNEMLİ?

Fırat’ın batı kıyısında ve Türkiye ile ÖSO’nun (yeni adıyla Suriye Milli Ordusu) kontrol ettiği Cerablus’un hemen güneyinde bulunan Menbic, uzun süredir ABD ile Türkiye arasında anlaşmazlık konusuydu. ABD askerleri kent merkezinde Menbic Askeri Konseyi’yle, kent kırsalında da TSK ile ortak devriye geziyordu. Türkiye ABD’den kontrolün TSK’ye bırakılmasını uzun zamandır talep ediyor ve Menbic Yol Haritası adı verilen sürecin uygulanmadığını belirtiyordu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN