Rusya Dışişleri açıkladı: Washington Büyükelçisi Antonov ABD'ye dönüyor

Rusya Dışişleri açıkladı: Washington Büyükelçisi Antonov ABD'ye dönüyor

Rusya ve ABD arasındaki gerilim nedeniyle istişareler için ülkesine dönen Rusya'nın Washington Büyükelçisi Antonov görev yerine dönüyor. Bu kararın Putin ile Biden görüşmesi sonrasında alınması ise dikkat çekti.

Rusya ve ABD arasında gerilen ipler sonrası Rusya Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov istişareler için Moskova’ya dönmüştü. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Antonov’un görev yerine ne zaman döneceğine ilişkin sorular karşısında, “Antonov’un gelecek haftayı doğrudan Washington’da geçireceğine inanıyoruz” dedi.

Zaharova’nın açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden’ın ilk yüz yüze görüşmelerini izledi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan söz konusu görüşme, iki ülkenin de birbirlerinin başkentlerinde büyükelçilerinin olmadığı bir dönemde gerçekleşmişti.

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Antonov ilişkilerin iyice gerildiği bir dönemde, 21 Mart’ta istişareler için Moskova’ya dönmüştü. Bunun bir ay sonrasında ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan da Rusya’nın tavsiyesi üstüne ülkesine geri dönmüştü. Her iki büyükelçinin de görev yerlerine dönüş tarihleri açıklanmamıştı.

Ülkelerin ilişkilerindeki bu gerilimin iyice arttığı bu dönem, ABD Başkanı Joe Biden’ın bir röportajı sırasında, Rusya Devlet Başkanı ‘Putin’i bir katil olarak görüp görmediği’ sorusuna “Evet, görüyorum” cevabını vermesini izlemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN