Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ilk kez Erbil'e gidecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ilk kez Erbil'e gidecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Irak ziyareti kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti olan Erbil'i de ziyaret edeceği belirtildi. Bu, Lavrov'un Erbil'e ilk ziyareti olacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ekim ayında gerçekleştireceği Irak ziyareti kapsamında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti olan Erbil'i de ziyaret edeceği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Lavrov'un beklenen Irak ziyareti hakkındaki bir sorusu karşısında "Ziyaret ekim başında gerçekleşecek. Dışişleri Bakanı, (Irak'ın başkenti) Bağdat'ı ziyaret edecek ayrıca Irak Kürdistanı'nı, Erbil'i de ziyaret edecek, bu bölgenin yönetimi ile bir araya gelecek" dedi.

Rus Dışişleri Bakanı'nın söz konusu ziyaret esnasında IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Masrur Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN