Rusya-Gürcistan sınırında 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Rusya-Gürcistan sınırında 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından birçok Rus ülkesini terk etmeye devam ediyor. Avrupa'nın yanı sıra sınır komşularını da tercih eden Rusların bir bölümü Gürcistan'ı tercih edince iki ülkenin sınır kapısında 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından yaşanan panik sürüyor. Askere çağrılma endişesiyle Rusya’yı terk edenler Türkiye, Ermenistan ve komşu ülkelere geçiyor.

6 KİLOMETRELİK KUYRUK

basliksiz-1-003.jpg

Binlerce Rusya vatandaşı karayoluyla Gürcistan’a akın etti. Rusya-Gürcistan sınırındaki "Yukarı Lars" Sınır Kapısında 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bazı Rus vatandaşları uzun kuyruk ve trafik nedeniyle geceyi arabalarında geçirmek zorunda kalırken, sınır kontrolleri sıkılaştırıldı. Bazı Rusların gece scooter ve bisikletlerle sınırı geçtiği belirtilse de bunun kısa süre sonra yasaklandığı öğrenildi.

HÜKÜMETE TEPKİ GELMİŞTİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırının ardından Temmuz ayında 156 bin, Ağustos’ta ise 260 bin kişinin Gürcistan’a gelmesine muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları tepki göstererek hükümete "Ruslar için vize uygulansın" çağrısında bulunmuştu. Hükümet yetkilileri ise talebi reddetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN