Rusya: Kürtler için Şam'ı işaret etti

Rusya: Kürtler için Şam'ı işaret etti

ABD'nin çekilme kararıyla ilgili üst üste açıklamalar gelirken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Şam yönetimi ile Suriyeli Kürtler arasında diyalog kurulmasının özel önem taşıdığını söyledi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, şunları söyledi: 

"Aralık 2018 sonunda ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekileceklerini açıkladı. Bu bağlamda, Kürtlerin Suriye hükümetiyle diyalog kurması özel taşıyor. Zira Kürtler, birçok kez dile getirdiğimiz gibi, Suriye toplumunun önemli bir parçası ve Kürtlerin bulunduğu bölgelerin yeniden Suriye hükümetinin kontrolüne girmesi, Suriye'nin komşularına yönelik güvenlik risklerini ortadan kaldıracak."

ABD'nin Suriye'den çekilme kararını doğru bulduklarını kaydeden Zaharova, ABD askerlerinin boşaltacağı bölgelerin kontrolünün Suriye hükümetine verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İDLİB ANLAŞMASINA BAĞLILIĞIMIZI KORUYORUZ

Bu arada Zaharova, Rusya ve Türkiye arasında 17 Eylül 2018'de yapılan İdlib'de silahsızlandırılmış bölge kurulmasına yönelik anlaşmaya bağlılıklarını koruduklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN