Rusya ve Esad rejimi İdlib'i bombaladı, 8 sivil daha öldü

Rusya ve Esad rejimi İdlib'i bombaladı, 8 sivil daha öldü

Esad rejiminin destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 4 sivil hayatını kaybetti. Böylece son 12 saatte hava saldırılarında ölenlerin sayısı 8'e ulaştı.

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 4 sivil yaşamını yitirdi.

Rejim ve destekçileri, Han Şeyhun ve Marratinnuman ilçeleri, Bıdama beldesi ve Abidin, Babolin, Kefer Sicne ve Habit köylerine, Hama'nın kuzey kırsalında Kefer Zita, Latamine ve Morik ilçelerine dün akşam saatlerinden bu yana kara ve hava saldırısı düzenliyor.

HAN ŞEYHUN VE HAMA'YA HAVA SALDIRILARI

Muhaliflere ait uçak gözlemevinden alınan bilgiye göre, Rusya'ya ait savaş uçakları da İdlib'in Han Şeyhun ilçesine hava saldırısı düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynakları, Han Şeyhun ilçesine düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 4 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sivil Savunma ekipleri enkaz altında arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Esad rejiminin de gece geç saatlerde Hama iline bağlı Morik'e düzenlendiği hava saldırısında 4 sivil hayatını kaybetmişti. Böylece son 12 saatte hava saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 8'e ulaştı.  

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN