Rusya'da madende göçük: 6 ölü, 48 kayıp

Rusya'da madende göçük: 6 ölü, 48 kayıp

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yer alan Kemerovo'daki bir kömür madeninde gerçekleşen faciada onlarca kişi toprak altında kaldı. Vali Sergei Tsivilv en az 11 kişinin öldüğünü duyurdu.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki bir kömür madeninde göçük meydana geldi. Kazanın ardından 43 kişiden haber alınamadığı belirtildi.

Kazanın meydana geldiği madende 285 kişinin bulunduğu, açıklandı.

Rus Interfax ajansına göre 250 metre derinlikte çalışılan madende önce bir patlama sonrasında ise yangın meydana geldi. Madende kalan kişilerle bağlantının kesildiği bildiriliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Kemerovo valisi Sergei Tsivilv, göçük nedeniyle en az altı kişinin öldüğünün duyurdu.

237 kişi madenden çıkarılırken bunların 45'inin yaralı olduğu ifade edildi. Ancak içeride kalan 43 kişiden haber alınamıyor.

Arama kurtarma çalışmalarına başlandı ancak 43 madencinin yeri henüz tespit edilemedi.

Rusya'da Sovyet döneminden kalma birçok maden olumsuz koşullara ve güvenlik risklerine rağmen çalıştırılmaya devam ediliyor ve bu tür kazalara ve göçüklere sıkça rastlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN