Rusya'da savaş karşıtı gösterilerde 1300 kişi gözaltına alındı

Rusya'da savaş karşıtı gösterilerde 1300 kişi gözaltına alındı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in seferberlik ilan etmesinin ardından on binlerce Rus vatandaşı ülkeyi terk ederken, ülkenin birçok noktasında savaş karşıtı gösteriler düzenlendi. Binin üzerinde kişi gözaltına alındı.

Rusya’da siyasi gözaltı ve tutuklamaları takip eden izleme grubu OVD-Info adlı insan hakları grubu, 38 Rus kentinden derlediği bilgilere göre, akşam geç saatlere kadar 1311'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Derlenen bilgilere göre başkent Moskova'da en az 502 kişi gözaltına alınırken, Rusya'nın en kalabalık ikinci şehri olan St Petersburg'da ise bu sayının 524 olduğu belirlendi.

Rusya İçişleri Bakanlığı yetkilisi Irina Volk, "Birkaç bölgede, son derece az sayıda katılımcıyı bir araya getiren yetkisiz eylemler gerçekleştirme girişimleri oldu. Bunların hepsi durduruldu. Yasaları çiğneyen kişiler gözaltına alınıp soruşturma için karakola götürüldü" ifadelerini kullandı.

Moskova’daki başsavcılık ise “yasa dışı protesto çağrısı yapmanın ve bu eylemler katılmanın” 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılabileceği uyarısında bulundu.

SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik ilan etmişti. Ukrayna’da işgal ettikleri toprakların güvenliğini sağlamak için bu kararı acilen almak zorunda kaldıklarını açıklayan Putin, kararın Çarşamba gününden itibaren geçerli olduğunu belirtti. Böylece ordunun yedek birlikleri de göreve çağrılacak.

Seferberliğe katılan Ruslar, asker statüsünde olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN