Rusya'da ilk yedek askerlerin eğitimi başladı

Rusya'da ilk yedek askerlerin eğitimi başladı

Rusya'da kısmi seferberlik ilanının ardından birliklerine teslim olan ilk yedek askerler Kaliningrad’da eğitimlere başladı. Yedek askerlere silah, teknik, konum belirleme gibi eğitimler verildi. Ayrıca teslim olmayan askerlere 10 yıla kadar hapis cezası verileceği hatırlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna savaşı nedeniyle kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından 300 bin yedek asker orduya çağırılmıştı. Birliklerine teslim olan askerler için eğitim noktaları belirlenirken, ilk eğitim alanı Rusya’nın batısındaki Kaliningrad oldu. Baltık filosu eğitim sahasında toplanan ilk yedek askerler, kıdemli komutanlar tarafından eğitime alındı.

"NEDEN BURADA OLMAYAYIM Kİ"

Eğitimlere katılan Aleksandr, "Burada normal bir şekilde eğitimlerimize devam ediyoruz. İlk eğitimlerimizde poligon atışları yaptık" dedi. Seferberlik ilanının ardından ülkesini savunmak üzere orduya katıldığını söyleyen askerlerden biri olan Andrey ise, "Neden burada olmayayım ki? Putin’in açıklamasından sonra ülkemizi savunmak için hemen orduya katıldım. Ben kendimi hazır hissediyorum" ifadelerini kullandı.

ATIŞ VE TEKNİK EĞİTİMLERE ÖNEM VERİLİYOR

Yedek askerlere silah, teknik, taktik, sağlık, iletişim ve konum belirleme gibi konularda eğitimler verildi. Rusya Savunma Bakanlığı, eğitimlere dair görüntüler paylaşırken, askerlerin silah ve diğer teçhizatların bakımları konusunda da eğitim aldığı belirtildi. Görüntülerde, yedek askerlere teorik eğitimlerin yanı sıra arazide atış eğitimleri verildiği de görüldü. Yedek askerlere eğitim veren komutanlardan biri ise, "Yedek askerlere kamuflajlarıyla eğitimlere alıyoruz. Saha çalışmalarında silahlı ve teknik eğitimlerimiz oluyor. Ayrıca teorik eğitimlerimizle de askerleri yetiştiriyoruz" dedi.

TESLİM OLMAYANLARA 10 YILA KADAR HAPİS

Birçok Rus, seferberlik ilanının ardından birliklerine teslim olmak yerine Türkiye’de dahil başka ülkelere gitmeye başlamıştı. Havaalanlarında ve komşu ülkelerin sınırlarında yaşanan yoğunluk üzerine kısmi seferberlik kararına uymayanlar için hapis cezalarının da uygulanması yönünde yasa tasarısı hazırlanmıştı. Rus parlamentosunda kabul edilen yasa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanmıştı. Kremlin Bilgi Servisi’nde yayınlanan kararnameye göre birliklerine teslim olmayan Rus vatandaşları için 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Ayrıca bu suçu tekrarlayanlara da ağır para cezaları verilmesi kararı alınmıştı. Suçu ilk kez işleyenler bir ile 3 milyon ruble arasında para cezasıyla karşılaşabilecek. Suçu tekrarlayanlar ise 8 ile 10 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN