Rusya'dan AB ve G7'ye tavan fiyat tehdidi: Korkunç sonuçları olacak

Rusya'dan AB ve G7'ye tavan fiyat tehdidi: Korkunç sonuçları olacak

Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı İvan Abramov, AB ve G7 ülkelerinin anlaştığı Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasının Avrupalılar ve Avrupa ekonomisi için korkunç sonuçları olacağını söyledi. Abramov, Rus petrolüne varil başına 60 dolarlık tavan fiyat getirilmesinin, küresel piyasalarda talebin artmasına ve fiyatlarda büyük bir artışa yol açacağını belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ve G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda anlaştığını açıklamıştı. Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı İvan Abramov, AB ve G7 ülkelerinin üzerinde anlaştığı Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasının korkunç sonuçları olacağını belirtti.

Rus Senatör Abramov, Sputnik’e demecinde Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasının sıradan Avrupalılar ve Avrupa ekonomisi için korkunç sonuçları olacağını söyledi.

Abramov, Rus petrolüne varil başına 60 dolarlık tavan fiyat getirilmesinin, küresel piyasalarda talebin artmasına ve fiyatlarda büyük bir artışa yol açacağını kaydetti.

Daha önce, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ve G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda anlaştığını duyurmuştu. Leyen, tavan fiyat uygulamasının yaptırımların etkisini artıracağını, Rusya’nın gelirlerini azaltacağını ve küresel enerji piyasalarını dengeleyeceğini ileri sürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN