Rusya'dan Batı'ya Zaporojye yanıtı

Rusya'dan Batı'ya Zaporojye yanıtı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, bakanlığın sitesinde yayınlanan açıklama ile ABD ve AB’nin Zaporojye Nükleer Santrali çağrısına yanıt verdi. Zaharova, "Zaporojye Nükleer Santrali etrafındaki sorumsuzca oyunları ve entrikaları bırakmaya ve Kiev’deki yetkilileri tesisi ve bitişik toprakları bombalamaya derhal son vermesi için zorlamaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 42 ülke, Rusya'ya Zaporijya Nükleer Santrali ve Ukrayna genelinden çekmesi için çağrı yapmıştı. Çağrıya Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan yanıt geldi.

Açıklamada, “Washington, Brüksel ve başta Avrupa’dakiler olmak üzere diğer başkentleri, Zaporojye Nükleer Santrali etrafındaki sorumsuzca oyunları ve entrikaları bırakmaya ve Kiev’deki yetkilileri tesisi ve bitişik toprakları bombalamaya derhal son vermesi için zorlamaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Rusya’nın ayrıca Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (IAEA) Zaporojye Nükleer Santrali misyonunu engelleme girişimlerini kararlılıkla kınadığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“Ajans ve yönetimi ile yakın işbirliği içinde, IAEA uzmanlarının santrale ulaşması ve Ukrayna tarafının yıkıcı eylemleri ile ilgili gerçekçi değerlendirme yapması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN