Rusya'dan flaş iddia: Türkiye'yle Su-35 ve Su-57 jetlerinin teslimatını görüşüyoruz

Rusya'dan flaş iddia: Türkiye'yle Su-35 ve Su-57 jetlerinin teslimatını görüşüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in dünkü zirvesinin ardından Rusya'dan flaş bir iddia geldi. Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS'nin direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'yle Rus savaş uçakları Su-35 ve Su-57'nin teslimatına ilişkin görüşme yürütmekte olduklarını söyledi.

Dün çalışma ziyareti kapsamında Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. 

Erdoğan, Jukovskiy kentindeki MAKS–2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nın Açılış Töreni'ne, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha sonra fuar alanındaki sergilenen, aralarında 5. nesil Rus savaş uçağı SU-57'nin de bulunduğu uçak ve helikopterler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

19-08/28/20190828_2_37933476_47094358.jpg
Erdoğan ve Putin Su-57'yi incelerken

'TESLİMATI GÖRÜŞÜYORUZ'

Rusya'da gerçeleşen zirvenin ardından ise bugün Rus yetkililerden flaş bir iddia geldi. Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS'nin direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'nin Rus yapımı Su-35 ya da Su-57 savaş uçakları satın alması ihtimali hakkındaki bir soru karşısında şunları söyledi: 

"Türk meslektaşımla (Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir) görüşmelerim olacak. Ele alacağımız hususlardan birisi S-400 teslimatı. Ardından Su-35 ve Su-57 teslimatı ihtimali üstünde konuşmakla sürdüreceğiz görüşmemizi, zira Türkiye'nin önemli bir ilgisi söz konusu."

Şugayev şöyle devam etti:

"Ancak kontrat imzalamaya yönelik görüşmeler yapılıp yapılmayacağını söylemek için erken. Türk tarafı herhangi bir başvuruda bulunmuş değil. Bunun öncesinde danışma içeren birtakım toplantılar yapmamız gerekmekte."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN