Rusya'dan ilginç çıkış: Küresel güçler yasaları korumalı

Rusya'dan ilginç çıkış: Küresel güçler yasaları korumalı

Rusya'nın 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov tuhaf bir açıklamada bulundu. Vietnam ziyaretinde konuşan Lavrov, küresel güçlere uluslararası yasaları korumaları için çağrıda bulundu.

Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi başlatan ve binlerce kişinin ölmesine neden olan Rusya'dan ilginç bir çıkış geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, "dünyanın anlaşılması güç bir biçimde değiştiğini" belirterek küresel tüm tarafları uluslararası yasaları korumak için çaba göstermeye çağırdı.

SELMAN CÖMERT

Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son'la başkent Hanoi'de yaptığı bir toplantıda konuşan Lavrov'un bu açıklamaları, Batılı ülkelerin Rusya'yı, Ukrayna'yı işgal ederek uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlaması üzerine geldi. Avrupa Birliği liderleri Moskova'yı, Uluslararası Adalet Divanı'nın Ukrayna'dan çekilme emrine uymaya çağırmıştı.

Lavrov toplantıda Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'ne atıfta bulunarak, "Vietnam, ASEAN'da (Rusya'nın) önemli bir ortağıdır... ve iki ülkenin ilişkileri tarihe ve adalet için ortak mücadelelerine dayanmaktadır" dedi.

Rusya'yla Sovyet dönemine dayanan yakın bağları olan Vietnam, Moskova'nın "özel operasyon" olarak adlandırdığı Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını şu ana kadar kınamadı.

Lavrov'un Hanoi ziyareti, iki ulusun "kapsamlı stratejik ortaklığının" 10. yıl dönümü kapsamında gerçekleşti. Rusya Dışişleri Bakanı, bu hafta G20 dışişleri bakanları toplantısına katılmak için Endonezya'ya uçacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN