Rusya'nın petrol rafinerisinde yangın paniği

Rusya merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Rosneft'e ait bir tesiste çıkan yangın paniğe neden oldu. Yetkililer Rusya'nın güneyindeki Tuapse kasabasındaki ihracata yönelik petrol rafinerisindeki yangının söndürüldüğünü söyledi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtildi.

Rusya merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Rosneft'e ait bir tesiste yangın çıktı. Yerel yetkililer bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Rusya'nın güneyindeki Tuapse kasabasındaki ihracata yönelik petrol rafinerisinde çıkan yangının söndürüldüğünü söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre rafineri, geçtiğimiz hafta Rusya genelinde yangın veya drone saldırılarına maruz kalan çok sayıdaki enerji tesisinden biri.

Tuapse Bölgesi Başkanı Sergei Boiko Telegram adlı mesajlaşma uygulamasında "Vakum ünitesi yanıyordu. Ön bilgilere göre ne ölü ne de yaralı var" dedi.

Tesisin yıllık kapasitesi günde 240 bin varile eş değer bir seviyede. Ağırlıklı olarak Türkiye, Çin, Malezya ve Singapur'a akaryakıt tedarik ediyor. Tesiste nafta, akaryakıt, vakumlu motorin ve yüksek kükürtlü dizel üretiliyor.

Yangının nedeni ve hasarın boyutu henüz netlik kazanmadı. Resmi olmayan Telegram kanalları yangının resimlerini yayınladı ve sorumlunun dronlar olduğunu söyledi.

Öte yandan Rus enerji şirketi Novatek Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukrayna medyasının drone saldırısı olarak nitelendirdiği bir yangının ardından Baltık Denizi'ndeki büyük yakıt ihracat terminalindeki bazı operasyonları ve yakıt üretim kompleksindeki "teknolojik süreçleri" askıya almak zorunda kaldığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN