Salman Rüşdi solunum cihazından çıkarıldı: Yeniden konuşabiliyor

Salman Rüşdi solunum cihazından çıkarıldı: Yeniden konuşabiliyor

Geçtiğimiz Cuma günü ABD'nin New York kentinde katıldığı etkinlikte bıçaklanarak ağır yaralanan yazar Salman Rüşdi'nin solunum cihazından çıkarıldığı ve yeniden konuşabildiği açıklandı.

New York'taki Chautauqua Enstitüsü'nde konuşma yapmak üzere tanıtılırken sahneye atlayan bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan 75 yaşındaki Rüşdi'nin sağlık durumuna illişkin menajeri Andrew Wylie açıklama yaptı.

ABD basınına konuşan Wylie, Şeytan Ayetleri, Utanç, Geceyarısı Çocukları kitaplarıyla tanınan yazar Rüşdi'nin solunum cihazından çıkarıldığını ve tekrar konuşabildiğini söyledi.

Saldırının yaşandığı Chautauqua Enstitüsü'nün başkanı Michael Hill de Rüşdi'nin sağlık durumundaki iyileşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak doğruladı.

Yüzünden, boynundan ve karnından 10 kez bıçaklanan Rüşdi'nin daha önce bir gözünü kaybedebileceği de açıklanmıştı. Wylie ayrıca Rüşdi'nin kraciğeri ve bir kolundaki sinirlerde ciddi zarar olduğunu da söylemişti.

Rüşdi'yi bıçaklayan 24 yaşındaki Lübnan asıllı ABD doğumlu Hadi Matar cumartesi günü mahkemeye çıkarılmış, suçlamaları kabul etmemişti.

Associated Press'in haberine göre, Rüşdi'ye karşı ikinci dereceden cinayete teşebbüs ve bıçaklı saldırı düzenlemekle suçlanan 24 yaşındaki Matar, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu belgede suçsuz olduğunu iddia etti. Gözaltında tutulmaya devam edilen zanlı için bir kefalet miktarı belirlenmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN