Salman Rushdie’ye saldırı zanlısı suçlamaları kabul etmedi

Salman Rushdie’ye saldırı zanlısı suçlamaları kabul etmedi

New York'ta, ünlü romancı Salman Rushdie'yi bıçaklama zanlısı, hakkındaki suçlamaları reddetti.

24 yaşındaki Hadi Matar, ilk duruşmasında, Rushdie'yi bıçaklamakla suçlandı. Matar “ikinci derece cinayete teşebbüs” ve diğer suçlamalardan “suçsuz“ olduğunu iddia etti.

Kefaleti reddedilen Matar duruşmanın ardından Chautauqua İlçe Cazaevi’ne geri gönderildi. Matar'ın bir sonraki duruşması cuma günü yapılacak.

New York eyalet polisi cuma günü yaptığı açıklamada, 75 yaşındaki Rushdie'nin Chautauqua Enstitüsü'nde konferansa başlamadan önce sahnede bıçaklandığını bildirirken, Rushdie Pennsylvania'daki bir hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Rushdie'nin “boynunun ön sağ tarafında üç bıçak yarası, karnında dört bıçak yarası, sağ gözünde bir delik, göğsünde bir delik ve sağ uyluğunda bir yırtılma olduğu” bildirildi.

Rushdie’nin menajeri Andrew Wylie, New York Times'a cuma günü yaptığı açıklamasında, Rushdie'nin solunum cihazına bağlandığını ve konuşamadığını bildirmişti.

Wylie açıklamadında, "Kolundaki sinirler koptu ve karaciğeri hasar gördü. Haberler iyi değil." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN