‘Sanal evren’ kuruyor 10 bin kişiyi işe alacak

‘Sanal evren’ kuruyor 10 bin kişiyi işe alacak

Facebook, internetin sanal gerçeklik versiyonu olan ‘metaverse’ü (kurgusal evren) inşa etmek için AB üyesi ülkelerde 10 bin kişiyi işe almayı planladığını duyurdu. Bu teknoloji, örneğin birinin, sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla bir arkadaşıyla yüz yüzeymiş gibi hissetmesini sağlayabilecek.

KARAR DIŞ HABERLER

Sosyal medya devi Facebook, yeni oluşturacağı kolektif sanal paylaşım alanı olarak adlandırılan ‘metaverse’ bünyesinde 5 yıl içinde AB’de 10 bin kişiyi istihdam edeceğini açıkladı.

Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, fiziksel dünya ile dijital dünya arasındaki çizgileri bulanıklaştıracak olan kurgusal evren fikrinin Silikon Vadisi’ndeki başlıca destekçilerinden biriydi.

facebookjpg.jpg

Bu teknoloji, aralarında binlerce kilometre olsa ve internet üzerinden konuşsalar bile insanın, sanal gerçeklik gözlüğü aracılığıyla bir arkadaşıyla yüz yüzeymiş gibi hissetmesini sağlayabilecek.

İşe alınanlar arasında “son derece uzmanlaşmış mühendislerin” yer alacağı belirtildi ancak bunun dışındaki pozisyonlar hakkında bilgi verilmedi. Duyuru, Facebook’un hizmetlerindeki büyük kesintilerin hemen ardından ve gençler üzerinde olası zarar verici etkilerine ilişkin düzenleme yapması çağrıları sırasında geldi. Geçen ay Washington Post gazetesi, Facebook’un kurgusal evrene ilgisinin “şirketin politika yapıcılar nezdindeki itibarını iyileştirme ve yeni internet teknolojilerinin düzenlemesini şekillendirmek için kendini yeniden konumlandırma amaçlarını içeren daha geniş bir çabanın parçası” olduğunu öne sürmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN