Sansür Belçikalı partiye kendi uygulamasını yaptırdı

Sansür Belçikalı partiye kendi uygulamasını yaptırdı

Belçika'da aşırı sağ parti kendi sosyal medya uygulamasını geliştirdi. Mobil uygulama, kısa sürede Apple'ın Belçika'daki dijital mağazasında en popüler uygulamalar arasında ikinci sıraya çıktı

Belçika'daki aşırı sağ parti Vlaams Belang, "sosyal medyada sansüre uğradığı" gerekçesiyle kendi mobil uygulamasını devreye soktu.

Partinin başkanı Tom Van Grieken, verdikleri mesajlara karşı artan bir sansür bulunduğunu, bu tür bir uygulama geliştirmelerinin siyasi gereklilik olduğunu belirtti.

vlaams-belang-app.png

Van Grieken, uygulamanın hayata geçirilmesiyle ilgili açıklamasında, "Facebook ve Twitter gibi büyük teknoloji firmalarının partimizi hedef aldığı bir dönemde bu tür bir yenilik yaptık. Bu uygulamayla önemli konuları kendi ellerimize alıyoruz. Sakın çok geç olana kadar beklemeyin, sansürü kendiniz kırın." ifadelerini kullandı.

Google, Facebook ve Twitter gibi platformların internette artık güvenli bölge olmadığını savunan Van Grieken, kendi hesaplarının paylaştığı fotoğraflar ve mesajlar nedeniyle daha önce engellendiğini hatırlattı. Van Grieken, Vlaams Belang partisinin hesaplarının da 2024'teki seçimlere kadar engellenebileceği öngörüsünde bulundu.

vlaams-belang-app-1024x762.png

Vlaams Belang'ın mobil uygulaması, Apple'ın Belçika'daki dijital mağazasında en popüler uygulamalar arasında ikinci sıraya yükseldi. İlk sırada ise Kovid-19 sertifikası için gerekli uygulama bulunuyor.

Uygulama, aşırı sağcı Vlaams Belang'a sempati duyan kişilerin birbirleriyle etkileşimi ve parti yetkilileriyle iletişimi için platform işlevi görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN