Sarı Yelekliler'e sert müdahale! Bir eylemcinin eli koptu

Sarı Yelekliler'e sert müdahale! Bir eylemcinin eli koptu

Fransa'da 17 Kasım'da başlayan Sarı Yelekliler eylemleri 13. haftasında sürüyor. Paris'teki gösteriler sırasında bir göstericinin eli koptu, çok sayıda eylemci de yaralandı.

Paris’te Ulusal Meclis önüne yürüyen Sarı Yelekliler ile polis ekipleri arasında çatışma yaşanıyor. Eylemciler arasında 30’lu yaşlarda bir erkek eylemcinin polisin attığı cismi uzaklaştırmak isterken elinin bir kısmının koptuğu bildirildi.

19-02/09/resimid_11456319.jpg

Eli parçalanan eylemciye diğer Sarı Yelekliler ve eylemcilerin yanında bulunan bir doktor yardımcı oldu. Bir eylemci mağduru “elini görmemesi için” tutarken diğerleri parçalanan eli su ile temizlemeye çalıştı.

Haftalardır süren eylemlerde gözünü ve elini kaybeden dahi birçok vatandaş yaralandı.

19-02/09/resimid_11456324.jpg

17 KASIM'DA BAŞLADI

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım 2018'de başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine isyana ve öfkeye dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Gösterilerde birçok kişi hayatını kaybetti ve 2 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 6 bin kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi hapis cezasına çarptırıldı.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN