Seferberlik ve referandum kararları ekonomiyi vurdu: Moskova Borsası'nda kayıplar yüzde 10'u aştı

Seferberlik ve referandum kararları ekonomiyi vurdu: Moskova Borsası'nda kayıplar yüzde 10'u aştı

Ukrayna'daki ayrılıkçıların Rusya'ya katılmak adına başlattığı referandumlar ve Rusya'da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından Moskova Borsası'nda düşüş başladı. Borsa, yüzde 11,87 değer kaybı yaşadı.

Moskova Borsası (MOEX), Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimler tarafından Rusya'ya katılmak adına başlatılan referandumlar ve Rusya'da kısmi seferberlik ilan edilmesini takiben düşmeye başladı. MOEX yüzde 11,87 değer kaybıyla 1.841 puana düşerken, dolar bazlı RTS endeksi ise yüzde 12,2 kayıpla 1.002 puana geriledi.

Dolar/ruble paritesinde ise yatay bir seyir izleniyor.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinde Rusya’ya bağlanmak için düzenlenen referandumlar 23 Eylül’de başlamıştı ve 27 Eylül’de sona ermeleri bekleniyor.

Rusya’da 21 Eylül itibarıyla kısmi seferberlik ilan edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN