Sel felaketinin yol açtığı hastalıklar yüzünden 324 kişi öldü

Sel felaketinin yol açtığı hastalıklar yüzünden 324 kişi öldü

Pakistan’ın Sindh eyaletinde sel felaketinin yol açtığı hastalıklar sebebiyle 324 kişi hayatını kaybettiğini bildiren yetkililer 500 binden fazla kişinin yardım kamplarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Pakistan ulusal basınındaki yer alan haberlere göre, selden etkilenen bölgelerde ishal, sıtma ve deri hastalıklarında artış olduğu bu sebeple çok fazla insanın zorlu koşullar altında hastalıklarla mücadele etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Devlet yetkilileri, sel felaketinin yol açtığı hastalıklar sebebiyle 1 Temmuz’dan bu yana 324 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Eylülde eyalette 137 bin ishal, 10 binden fazla dizanteri ve en az 4 bin sıtma hastalığı vakası yaşandı. Bölgenin birçok yerinde ve şehirde sular henüz çekilmediği için halk sağlık tesislerine ulaşmakta zorluk yaşıyor. Ulaşımda yaşanan aksaklıklar sebebiyle tıbbi malzeme ve ilaç tedarikinde sorunlara yol açıyor.

Diğer yandan Sindh eyalet genelinde sel sebebiyle yer değiştirmek zorunda kalan 500 binden fazla kişi ise yardım kamplarında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN