Sincanlı hemşireden koronavirüse karşı dans!

Sincanlı hemşireden koronavirüse karşı dans!

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden koronavirüsü yayıldığı Vuhan'a giden hemşire Ipare Ehmet, koronavirüs hastalarını eğlendirmek ve iyileşmelerine yardımcı olmak için basit dans hareketleri geliştirdi. Ehmet, dansın hastaların fiziksel ve ruhsal sağlığı için iyi olduğunu belirterek "Çok heyecanlıyım, umarım hastalar daha fazla dans edebilir" dedi.

Çin in Vuhan kentinde koronavirüs taşıyan ve durumu kritik olmayan hastaları kabul eden geçici hastanede dans gibi aktiviteler teşvik edildi.

Vuhan Zhongnan Hastanesi Baş Hemşiresi Wang Jian "Hastalar orada sıkışmış durumda. Onlar için işleri daha kolay hale getirmek, meşgale yaratmak istiyoruz. Bu, bizim iş verimliliğimizi de artırıyor" dedi. Wang, bu nedenle onlara günde yarım veya bir saat kadar dans çalışması yaptırdıklarını ifade etti.

HEMŞİREDEN UMUT DANSI

Hastaları eğlendirmek ve iyileşmelerine yardımcı olmak amacıyla basit dans figürleri yaratan Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden hemşire Ipare Ehmet'in dans ettiği bir video da internette viral oldu.

Ehmet "Çok heyecanlıyım, umarım hastalar daha fazla dans edebilir. Herkesle dans edebilmeyi umuyorum" dedi. Ehmet, dansın hastaların fiziksel ve ruhsal sağlığı için iyi olduğunu ekledi.

Bir hasta da "Burada bizi dans etmek için motive edecek Uygur asıllı güzel bir hanımın olduğunu söylediler, bu hepimizin hoşuna gitti" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN