Sırbistan'da bomba paniği: Belgrad endişeli

Sırbistan'da bomba paniği: Belgrad endişeli

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 16 Mayıs'tan bu yana 231 okulda bomba ihbarı yapıldı. Söz konusu ihbarlar okullara elektronik posta yoluyla iletildi.

Sırbistan'da 16 Mayıs'tan beri bir panik havası ülkeye hâkim oldu. Paniğin sebebi ise okullara yapılan bomba ihbarları.

Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknoloji Geliştirme Bakanlığınca yapılan açıklamada da bugün 134 okulda bomba olduğuna dair ihbar alındığı kaydedildi.

E POSTA YOLUYLA İHBAR

Açıklamada, ihbarların okullara elektronik posta yoluyla ulaştırıldığı belirtildi.

Ülkede 4 günlük kısa bir sürede ilk olarak 16 Mayıs'ta 97, bugün ise 134 olmak üzere toplamda 231 okulda bomba ihbarı yapıldı.

e-posta.png

16 Mayıs'ta başkent Belgrad’daki birçok okulda bomba ihbarı yapılmıştı.

Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknoloji Geliştirme Bakanlığınca yapılan açıklamada, Belgrad’da 97 ilkokul ve birkaç lisede bomba ihbarları yapılması sonrası tüm okullarda eğitime ara verildiği duyurulmuştu.

Yapılan incelemeler sonrası bomba ihbarlarının sahte olduğu belirtilmişti.

SAHTE İHBARLAR

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sonrası, Rusya’ya yaptırım uygulamama kararı alan Sırbistan’da, Rusya'ya yönelik uçuş seferleri de mart ayının başından itibaren "sahte bomba ihbarları" almaya başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN