Sırbistan'da halk sandık başına gitti

Sırbistan'da halk sandık başına gitti

Sırbistan’da halk cumhurbaşkanı seçimlerinde oy vermek üzere sandık başına gitti. Mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile muhalefetin ortak adayı emekli bir general arasında yapılan seçimde, anketler cumhurbaşkanının kazacağını gösteriyor.

Sırbistan’da cumhurbaşkanı seçimleri için yerel saatle 07.00’de oy verme işlemi başladı. Ülkede 6.5 milyon seçmenin sandık başına gitmesi beklenirken, oy verme işlemi yerel saatle 20.00’de sona erecek.

Anketler Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in ikinci 5 yıllık cumhurbaşkanlığı görevi için yarıştığı seçimlerde, Zafer İçin İttifak Koalisyonunun adayı olan emekli General Zdravko Ponos’a karşı kazanacağını gösterdi.

sirbistan-cumhurbaskani.pngSırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Cumhurbaşkanı Vucic geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada, yeniden seçilmesi halinde emekli maaşlarını artıracağına dair söz vermişti.

DODİK OY KULLANDI

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik, Sırbistan’daki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunu Bosna'nın Banja Luka şehrinde kullandı.

dodik.pngBosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik

Sırbistan’ın istikrar, barış, bölgesel ilişkiler, altyapı projeleri yolunda ilerlemeye devam edeceğinin altını çizen Dodik, “Demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan güçlü bir Sırbistan, Sırp Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlar için büyük önem teşkil etmektedir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN