Şirin Ebu Akile için "yas defteri"

Şirin Ebu Akile için "yas defteri"

Batı Şeria'da İsrail askerlerince vurularak öldürülen Al Jazeera televizyonunun kadın muhabiri Ebu Akile için Filistin'in yurt dışındaki büyükelçilik ve misyonlarında "yas defteri" açıldı.

Önceki gün Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Şirin Ebu Akile için Filistin Büyükelçiliklerinde "yas defteri" açıldı Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed ed-Diyk, yaptığı açıklamada, "Filistinli gazeteci Ebu Akile ile resmi ve halk düzeyindeki uluslararası dayanışma ruhunu güçlendirmek ve işgal güçlerinin kasten işlediği bu suçun en geniş şekilde kınanmasını sağlamak" için böyle bir adım atıldığını belirtti.

Diyk, yas defterlerinin bugünden itibaren 3 gün boyunca açık olacağını kaydetti. Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile (51), İsrail güçlerinin dün işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "PRESS (basın)" yazılı çelik yelek giydiği halde, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak başından yaralanan Ebu Akile yaşamını yitirmişti.

Ebu Akile'nin hayatını kaybettiği olayda yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN