Somali'de iki kabile çatıştı: 30 ölü

Somali'de iki kabile çatıştı: 30 ölü

Somali’nin Orta Şabel bölgesinde iki kabile arasında otlakların paylaşımına ilişkin anlaşmazlık sonrası çıkan çatışmada 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Somali medyasında yer alan haberlere göre, Orta Şabel’in Adale bölgesinde iki kabile arasında otlak anlaşmazlığı nedeniyle çatışma çıktı. 

Bölgenin bağlı bulunduğu Hirshabelle eyaleti yöneticileri, durumun sakinleşmesi için çaba gösterdiklerini ancak şimdiye kadar 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını dile getirdi.

Hirshabelle eyaleti milletvekili Muhammed Abdulle Muhamud ise çatışmalardan, sağduyuyla hareket etmediklerini söylediği yerel yöneticileri sorumlu tuttu.

İki kabile arasında geçen hafta da benzer bir çatışmanın çıktığı ve yerel liderlerin araya girmesiyle sorunun çözüldüğü belirtiliyor.

ADDİS ABABA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN