2022 Nobel Barış Ödülü'nün kazananları belli oldu

2022 Nobel Barış Ödülü'nün kazananları belli oldu

2022 Nobel Barış Ödülü'nün kazananları Belaruslu insan hakları savunucusu Ales Bialiatski, Rusya insan hakları kuruluşu Memorial ve Ukraynalı insan hakları kuruluşu Sivil Özgürlükler Merkezi oldu.

Belaruslu insan hakları aktivisti Ales Bialiatski ile Rus insan hakları örgütü Memorial ve Ukraynalı insan hakları örgütü Sivil Özgürlükler (CCL), 2022 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu.

Nobel Komitesi, "Barış Ödülü sahipleri kendi ülkelerindeki sivil toplumu temsil ediyor. Uzun yıllar iktidarı eleştirme ve vatandaşların temel haklarını koruma hakkını desteklediler. Savaş suçlarını, insan hakları ihlallerini ve yetkinin kötüye kullanılmasını belgelemek için olağanüstü bir çaba gösterdiler. Birlikte sivil toplumun barış ve demokrasi için önemini gösteriyorlar" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN