Son dakika! ABD lazer silahını test etti

Son dakika! ABD lazer silahını test etti

Sessiz ve görünmez silahını CNN ekibi savaş gemisindeyken ateşleyen ABD donanması, gökyüzündeki insansız hava aracını ışık hızıyla vurdu.

Yeryüzünde üretilmiş ilk lazer silah sistemini elinde bulunduran ABD donanması, sessiz ve görünmez silahını CNN ekibi savaş gemisindeyken test etti.

CNN International'ın haberine göre, Basra Körfezi'ndeki USS Ponce savaş gemisinden ateşlenen silah gökyüzündeki insansız hava aracını ışık hızıyla vurdu. Binlerce derecelik lazer atışına hedef olan insansız hava aracı anında denize düştü.

17-07/19/-9516665.jpg

LaWS adlı lazer silahı, diğer kıtalararası balistik füzelerden 50 bin kat daha hızlı. Bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştüren silahın ateşlenmesi için yalnızca elektrik yeterli ve bir atışın maliyeti bir dolar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN