ABD-Çin arasında gerginlik tırmanıyor: Bizi hafife almayın

ABD-Çin arasında gerginlik tırmanıyor: Bizi hafife almayın

Çin ile Tayvan arasındaki gerilimin bir savaşa dönüşme olasılığı dünya genelinde endişe yaratırken ABD Başkanı Biden, Çin'in Tayvan'a saldırması durumunda buna askeri karşılık vereceklerini açıkladı. Bunun üzerine Çin Dışişleri Sözcüsü Vang, "Bizi hafife almayın" şeklinde yanıt verdi.

Dünyanın endişeyle takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşının yanında dünyanın farklı bir köşesinde bir savaş ihtimali daha mevcut. Çin ve Tayvan arasındaki gerilim bir türlü düşmezken Çin işgaline karşı hazırlıklarını sürdüren Tayvan'a ABD'den yardım sözü geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, olası bir Çin işgalinde Tayvan'a destek vererek Çin'e karşı askeri karşılık vereceklerini söyledi.

Açıklamasında Ukrayna savaşına da değinen Biden, 'Rusya, Ukrayna'daki barbarlığı için "uzun vadeli bir bedel ödemek zorunda' dedi.

ÇİN'DEN CEVAP

Çin Dışişleri Sözcüsü Vang ise Biden'a "ABD, Çin halkının (Tayvan'la ilgili) egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığını hafife almamalıdır" diye cevap verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN