Son dakika! Brexit zirvesinde tarih belli oldu

Son dakika! Brexit zirvesinde tarih belli oldu

AB Konseyi Başkanı Tusk, Brexit Anlaşması'nın imzalanması için 25 Kasım'da zirve düzenleneceğini duyurdu.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit anlaşmasının 25 Kasım'daki zirvede imzalanacağını açıkladı.

ANLAŞMA SONRASI İLK İSTİFA

Birleşik Krallık ve AB arasında varılan Brexit anlaşmasının ardından Theresa May hükümetinden Kuzey İrlanda Bakanı Vara, metnin seçmenlerin taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu belirterek istifa etti.

BREXİT SÜRECİ

AB ile İngiltere arasında Haziran 2017'de başlayan müzakerelerde taraflar, geçen yılın sonunda İngiltere'nin AB bütçesine taahhütlerinden kaynaklanan yüklü bir "ayrılık ücreti"nin ödenmesi ile vatandaş haklarının da aralarında yer aldığı bir dizi konuda ön anlaşmaya varmıştı.

Taraflar, AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti ile İngiltere'ye bağlı Kuzey İrlanda arasında fiziki sınır getirmeyecek bir çözüm üzerinde ise kesin anlaşmaya varabilmiş değildi.

Alınan onay ile birlikte İngiltere 29 Mart 2019'da AB'den resmen ayrılmış olacak. İngiltere'yi 2020 yılının aralık ayı sonuna kadar AB kurallarına tabi kılacak bir 'geçiş süreci' öngörülüyor.

İngiltere 23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN