Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada görüşmede nelerin konuşulduğuna dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, bölgedeki ülkelerin yanı sıra NATO ittifakının da mesaisini artırdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir" denildi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ SORUNSALI

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş bölge ülkelerinin Moskova tehdidi nedeniyle NATO ittifakına katılma isteklerini artırdı. Rusya'nın yakın komşuları İsveç ve Finlandiya da bu bağlamda NATO'ya başvurdu.

svec-finlandiya.pngStoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya resmen başvurduğunu duyurmuştu

VETO SESLERİ

NATO'nun geneli bu başvuruları olumlu karşıladı ancak önce Türkiye, Türkiye'nin ardından Macaristan ve Hırvatistan İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka üyelik taleplerine veto sesleri yükseldi.

NATO'nun bu kapsamda Türkiye'yi ikna etme çabaları hız kazandı ve bunun için F-16'ların yenilenmesi dahil Türkiye'nin uzun zamandır ısrarcı olduğu birçok konu dile getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN