Son dakika! İran: İsrail'le savaş riski çok yüksek

Son dakika! İran: İsrail'le savaş riski çok yüksek

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Almanya'daki 55. Münih Güvenlik Konferansı'nda bir "İsrail'le savaş riski çok yüksek" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İsrail'le savaş riskinin çok yüksek olduğunu söyledi. Almanya'daki 55. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşma gerçekleştiren Zarif "İsrail'le savaş riski çok yüksek" diyerek Avrupa'nın göbeğinde İsrail'i hedef aldı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen güvenlik konferansında bir konuşma yaptı. Zarif yaptığı konuşmada "İsrail'le savaş riski çok yüksek" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN DİPLOMATİK BASKISINA BOYUN EĞMEYİZ"

Pence'in Avrupa ülkelerine İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilme çağrısında bulunmasına tepki gösteren Zarif, Avrupa ülkelerine ABD'nin diplomatik baskısına "boyun eğmeme" çağrısı yaptı. Zarif, "Kendi geleceğimizi belirleme hakkımızı kullandığımız için ABD bizi asla affetmedi." diye konuştu. 

Zarif, AB'yi söz konusu nükleer anlaşmayı "diri tutmak" için daha fazla çaba göstermeye ve Donald Trump yönetiminin ekonomik yaptırımlara karşı daha güçlü bir duruş sergilemeye davet etti.

AVRUPA'YA INSTEX ÇAĞRISI

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin İran ile ticaret yapmak amacıyla ortaklaşa "INSTEX" adlı bir ödeme mekanizması kurmasına değinen Zarif, nükleer anlaşmayı diri tutmak için bu son hamlenin "yeterli" olmadığını söyledi.

Zarif, "INSTEX'i kuran ülkeler nükleer anlaşmayı koruma konusundaki taahhütlerini yerine getirmede yetersiz kaldı. Avrupa, ABD'nin tek taraflılığının tehlikeli akıntısına karşı yüzmek istiyorsa ıslanmayı göze almalı." diyerek Batı'yla yaptıkları nükleer anlaşmanın ideal bir çözüm olmadığını fakat her iki taraf için de en iyisi olduğunu dile getirdi. 

BERLİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN