Son dakika! İran'da bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Son dakika! İran'da bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

İran devlet televizyonu, ülkenin güneydoğusundaki Çabahar kentindeki bir karakola bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Terör saldırısında en az 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

İran devlet televizyonu, Çabahar kentindeki Rigi Caddesi'nde bulunan emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Çabahar Kaymakam Vekili Rehmeld Bameri de basına yaptığı açıklamada, saldırının bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirildiğini belirtti.

İntihar saldırısının yerel saatle 09.55'te düzenlendiğini aktaran Bameri, "Emniyet müdürlüğüne girmek isteyen bomba yüklü kamyonetteki terörist, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaşınca binanın girişinde kendisini patlattı." dedi. 

Bameri, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında polis ve sivillerin de olduğu çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Çabahar Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise saldırıda yaralanan 27 kişinin hastanelere nakledildiği bilgisi verildi.

SALDIRIYI 'ENSARU'L FURKAN' ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

İran medyasında yer alan haberlerde, saldırının "Ensaru'l Furkan" adlı örgüt tarafından üstlenildiği iddia edildi. 

Ensaru'l Furkan örgütü, Sistan ve Beluçistan eyaletinde zaman zaman İranlı güvenlik güçlerine karşı saldırılar düzenliyor.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN