Son dakika! Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sert suçlama: Yetersizler

Son dakika! Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sert suçlama: Yetersizler

27 Nisan'da sınırda bir araya gelen ve dünyaya barış sinyali veren Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri arasında tekrar soğuk hava esmeye başladı. Son olarak Kuzey Kore'yi kripto para hırsızlığıyla suçlayan Güney Kore 20 gün süren barışın sonlandırılmasına sebep oldu. Kuzey Kore yetkilileri ise, Güney Kore yönetimini yetersizlikle suçladı.

Yaklaşık 20 gün önce sınırda buluşup el sıkışan iki lider, yıllar boyunca süren dargınlığa noktayı koyup, barışçıl bir şekilde savaş olmadan bir arada yaşama sözünü dünyaya haykırmıştı. Dünya basınının da yakından takip ettiği bu barış sinyali, Güney Kore'nin Kuzey Kore'yi sanal para hısızlığıyla suçlamasıyla birlikte sona erdi.

Kuzey Kore Barışçıl Birleşme Komitesi Başkanı Ri Son-gwon Güney Kore'nin suçlamalarının ardından, görüşmelerin durmasına neden olan mevcut sorunlar çözülene kadar Güney Kore yönetimiyle masaya oturmayacaklarını söyledi.

Ri Son-gwon, Güney Kore yönetimi için ‘yetersiz’ de dedi.

27 NİSAN'DA BARIŞ SİNYALİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore lideri Moon Jae-in tarihi zirve için 27 Nisan'da bir araya gelmişti. Liderler, karşılıklı düşmanlıkların sona ermesi için ortak bildiriye imza attı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore lideri Moon Jae-in, bugün imzaladıkları ortak deklarasyonla "Kore Yarımadası'nda bundan sonra savaş olmayacak" dedi.

11 yıl sonra iki ülkenin liderler seviyesindeki ilk görüşmesinde Kore Yarımadası'nın tamamen nükleer silahlardan arındırılması için ortak çalışma konusunda da anlaşıldı.

Moon, Kuzey Kore'nin nükleer testleri durdurmasının çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

20 GÜN SONRA ART ARDA GELEN SUÇLAMALAR

İki ülke arasındaki barış havası sadece 20 gün sürdü. Güney Kore gizli servisi, dünyanın en önemli dijital para borsalarının hacklenmesi ve milyarlarca dolarlık dijital paranın çalınması olaylarının arkasında Kuzey Kore'nin olabileceğini öne sürmesi, iki ülke arasında yeni bir gerginliğe yol açtı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN