Putin 4 bölgeyi ilhak ettiklerini açıkladı

Putin 4 bölgeyi ilhak ettiklerini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Luhansk, Herson, Zoporijya ve Donetsk bölgelerini ilhak ettiklerini açıkladı. Putin, "Ne Ukrayna ne batı bizim birliğimizi ortak geleceğimizi elimizden alamaz” dedi. AB ülkelerinin liderleri ise yaptıkları ortak açıklamada kararın yasa dışı olduğunu belirterek, kararı tanımayacaklarını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna'nın doğusunda işgal ettiği dört bölgeyi resmi olarak ilhak ederek kendi topraklarına kattıklarını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 bölgenin ilhakına ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm zorluklara karşı Rusya’ya bağlıklarını korudular bunu hiç kimse yok edemez. Ne Ukrayna ne Batı bizim birliğimizi ortak geleceğimizi elimizden alamaz” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna ordusunun karşı atağı karşısında pek çok bölgeden çekilmek zorunda kalan Rusya çareyi seferberlik ilan etmekte bulmuştu. Cephede üst üste yenilgi alan Rus ordusunun durumu Putin'i zor duruma sokmuştu. İçerde büyük bir muhalefetle karşılayan Putin'in bir başarı hikayesi yaratmak için ilhan planını devreye koyduğu yorumu yapılmıştı.

'YÜZDE 85'İ RUSYA LEHİNE OY KULLANDI' İDDİASI

Rusya Devlet Başkanı Putin; Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'un kararını verdiğini belirterek, bu 4 bölgeyi ilhak ettiklerini duyurdu. Putin, bu şehirlerde yaşayanların yüzde 85'inden fazlasının Rusya'ya katılım yönünde oy kullandığını iddia ederek buraları Rusya toprağı ilan ettiğini açıkladı.

put.jpg
Putin, imza töreninde Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'un gayri resmi liderleriyle poz verdi.

Putin'in canlı yayında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Bizim iyi olmamız onlar için bir tehdit. Düşmanlarımız yaptıklarının sonucu olmayacağını düşünüyor. Biz halkımızı korumaya devam edeceğiz. Küresel anlaşmalara artık saygı gösterilmiyor. Bizi aptal sanıyorlar, bizi aptal yerine koymak istiyorlar. Binlerce yıllık Rusya medenizyeti asla başka birine boyun eğmeyecektir

"BATI'YA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Batı ellerindeki tüm imkanlarla bize ait bir ülkeyi elimizden almaya çalıştı. . Batı’ya asla boyun eğmeyeceğiz. Biz Rusya olarak çökmedik, ayaktayız, her zaman gibi gibi dimdik ayaktayız. Bu sebeple Rusya’nın egemenliğini yıkmaya çalışıyorlar. ABD’nin tüm ülkelerin özgürlüğünü elinden almak dışında bir hedefi yok. Bazı ülkeler korku ve baskı altına alınıyor. Tek istedikleri tüm dünyadan çıkar sağlamak. Bu savaşın sebebi de Batı’nın Rusya’nın özgür olmasını istememesi. Bizim koloni gibi onlara köle olmamızı istiyorlar.

"KİEV YÖNETİMİNİ MÜZAKEREYE ÇAĞIRIYORUZ"

Kiev yönetimini, askeri eylemleri durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz.

AB: YASA DIŞI, ASLA TANIMAYACAĞIZ

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri Putin'in ilhak kararını duyurmasından sonra ortak bir açıklama yaparak Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhakının yasa dışı olduğunu ve ilhakı asla tanımayacaklarını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN