Rusya'dan misilleme: Diplomatları sınır dışı edecek

Rusya'dan misilleme: Diplomatları sınır dışı edecek

Rusya, Slovakya, Litvanya, Letonya ve Estonya'nın diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Nota büyükelçiye sunuldu" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, daha önce Rus diplomatları sınır dışı eden Slovakya, Litvanya, Letonya ve Estonya'nın diplomatlarını karşılılık ilkesine dayanarak sınır dışı etme kararı aldıklarını açıkladı.

"NOTA BÜYÜKELÇİYE SUNULDU"

Bakanlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Misilleme olarak Slovakya'nın Moskova Büyükelçiliği'nin üç çalışanının istenmeyen kişi ilan edildiği Büyükelçi Lubomir Regak'a bildirildi. Bu kişilere Rusya'dan ayrılmaları için 5 Mayıs gün sonuna kadar süre verildi. Bununla ilgili nota büyükelçiye sunuldu."

Bakanlık, ayrıca Slovakya hükümetinin Çekya'nın yürüttüğü provokatif Rusya karşıtı kampanyada Prag'la sahte dayanışma gösterme yönünde aldığı kararın ikili ilişkilere ve yapıcı işbirliğine darbe vuracağının aktarıldığını vurguladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN