Son dakika! Somali'de arka arkaya patlama: 17 ölü

Son dakika! Somali'de arka arkaya patlama: 17 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da patlama olduğu bildirildi. Patlamaya, 2 araca yerleştirilen bomba düzeneğinin sebep olduğu öğrenildi. Patlamalar sırasında bir toplu taşıma aracında seyahat eden 17 kişi öldü, can kaybının artacağı açıklandı.

Afrika ülkesi Somali'nin başkenti Mogadişu peş peşe şiddetli patlamalarla sarsıldı. Reuters haber ajansına bilgi veren görgü tanıkları, ilk patlamayı ağır silah seslerinin izlediğini aktardı. Dakikalar sonra ikinci ve üçüncü patlamalar gerçekleşti.

Yerel kaynaklar, patlamaların Hayat Hotel önünde meydana geldiğini bildiriyor. İntihar bombacıları, patlayıcı yüklü iki araçla otele geldi.

18-11/09/ss2.Jpeg

17 KİŞİ CAN VERDİ

En az 17 kişinin can verdiği saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Somalili yetkililer, otel önünden geçen toplu taşıma aracındaki yolcuların yaşamını yitirdiğini ve can kaybının artacağını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan ilk görüntülerde, gökyüzüne yoğun bir beyaz dumanın yükseldiği görülüyor. Devamında ise dumanın rengi siyaha dönüyor.

18-11/09/ss4.Jpeg

Yıllardır Somali'yi kan gölüne çeviren terörörgütü Eş Şebab, son iki ayda otel, restoran ve belediye binalarını hedef alan saldırılar düzenledi. Bomba yüklü araçların kullanıldığı saldırılarda en az 20 kişinin yaşamını yitirdi.

Eş Şebab'ın geçen yılki saldırılarında 1000'den fazla insan can vermişti. Örgüt, El Kaide'nin ülkedeki uzantısı konumunda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN