Son dakika! Taliban: ABD uçağını biz düşürdük

Son dakika! Taliban: ABD uçağını biz düşürdük

Bugün Afganistan'ın Gazni kentinde bir yolcu uçağının düştüğü iddialarından hemen sonra, Afgan yerel yetkilileri kaza iddialarını yalanlamıştı. Reuters'in haberine göre ise Taliban, Afganistan Gazni'de ABD askerilerini taşıyan bir uçağı düşürdüğünü iddia etti.

Afgan yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, 83 yolcusu bulunan bir uçak ülkenin Gazne şehrinde düştü. Uçağın düştükten sonra alev aldığı belirtilirken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

Ülkenin doğusunda bulunan Gazne'nin Taliban'ın kontrolünde  olduğu biliniyor. BBC'ye konuşan Taliban sözcüsü, uçağı henüz bulamadıklarını söyledi.

20-01/27/ana-manset-recovered-1580138664.jpg

İDDİALAR YALANLANDI

Uçağın ilk olarak Ariana Afgan Havayolları'na ait olduğu iddia edilse de, şirket yetkilileri yaptıkları ilk açıklamada bu iddiaları yalanladı.

Ülkenin havacılık kurumu da bir yolcu uçağının düştüğü yönündeki bilgileri yalanladı.

TALİBAN: BİZ VURDUK

Reuters'in haberine göre de Taliban, Afganistan Gazni'de ABD askerilerini taşıyan bir uçağı düşürdüğünü iddia etti.   

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Taliban örgütü arasındaki diplomatik görüşmeler Katar'ın başkenti Doha'da tekrar başladı.

20-01/27/5e2ee5395542811e48a60dd4.jpg

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaklaşık üç ay önce ani bir kararla askıya aldığı görüşmelerin yeniden  başlamasıyla, Afganistan'da 2001 yılından beri devam eden savaşın resmen sonlandırılması öngörülüyor.

Varılmaya çalışılan uzlaşı çerçevesinde ABD askerlerinin Afganistan'dan tamamen çekilmesi de gündeme gelirken, Kabil yönetimi ile Taliban arasında doğrudan bir ilişki kurulması hedefleniyor.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE DARBE
 
Aralık ayında ABD ile Taliban arasında Doha'da barış görüşmelerine başlamıştı. Görüşmelerin odağında Afganistan içindeki müzakerelere ve bir ateşkese önayak olması için şiddetin azaltılması bulunuyordu. 

Trump Afganistan'daki bir ABD üssüne sürpriz bir ziyarette bulunarak Taliban'ın "bir anlaşma yapmak istediğini" açıklamıştı.

20-01/27/5e2ee5395542811e48a60dd8.jpg

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN