Son dakika! Trump'tan tahliye sonrası Brunson tweeti

Son dakika! Trump'tan tahliye sonrası Brunson tweeti

Son dakika! ABD Başkanı Donald Trump, rahip Brunson'un tahliye olmasıyla ilgili tweet attı. Trump, "Brunson için sıkı çalıştık" dedi.

Washington yönetiminin gözü, Rahip Brunson'un müebbetle yargılandığı davadaydı. Mahkeme 3 yıl hapis cezası vererek Brunson'u tahliye etti. Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan davayla ilgili ABD Başkanı Donld Trump resmi twitter hesabından paylaşımda bulundu. Trump, "Rahip Brunson için sıkı çalıştık" mesajı yayımladı.

Trump hemen ardından yazdığı bir diğer paylaşımında, "Tüm düşüncelerim Brunson ve ailesiyle birikte. Bir an önce kendisini sağ salim ABD'de görmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Trump'ın mesajı Brunson'un ev hapsinin kaldırılması kararından hemen sonra geldi. Türkiye'ye daha önce sert mesajlar veren Trump, rahibin bir an önce serbest bırakılmasını talep etmiş, ardından Türkiye'ye yaptırım kararı almıştı.

ABD ile Türkiye arasında diplomatik krizine neden olan Brunson, TL'nin Dolar karşısında değer kaybetmesine yol açmıştı.

Bu arada Brunson'un mahkeme çıkışında doğrudan havaalanına gittiği öğrenildi. Brunson'un Amerikan ordusu eşliğinde askeri uçakla Almanya üzerinden ABD'ye gitmesi ve Başkan Trump tarafından havaalanında karşılanması bekleniyor.

18-10/12/1212.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN