Son dakika! Esad rejimi Halep'te kontrolü sağladı

Son dakika! Esad rejimi Halep'te kontrolü sağladı

Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırılar düzenlediği Halep'te Esed rejimi, 8 yıl sonra kontrolü tamamen ele geçirdi. Rejimin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplar tamamen çekildi.

Reuters Haber Ajansı'nın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı habere göre, Rusya destekli rejim ordusu Halep'in kontrolünü ele geçirdi. Esad rejiminin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplarının çekildiği belirtildi. Böylelikle Esad rejimi, 8 yıl sonra Halep'in kontrolünü tamamen ele geçirmiş oldu.

ESED REJİMİ SON 24 SAATTE 6 YERLEŞİM YERİNİ ELE GEÇİRMİŞTİ

Gün boyu Halep'in kırsal bölgesinde, muhaliflerle Rusya destekli rejim güçleri arasında yoğun çatışma yaşanıyordu. Esed rejimi ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan güçler, Halep'te son 24 saatte 6 yerleşim yerini ele geçirmişti.

Muhalif gruplar, rejimin ilerlemesini durdurmak için operasyon düzenlemişti. Bölgede sabah saatlerinden itibaren ciddi sıcak temas ve çatışma yaşanmıştı.

TÜRKİYE MÜHLET VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejiminin Astana ve Soçi mutabakatına uygun olarak geri çekilmesi için bu ayın sonuna kadar mühlet verildiğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de bu çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı, rejim unsurları tarafından Türk askerine yönelik herhangi bir saldırısı durumunda gereğinin yapılacağını vurgulamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN