Spigel: Türkiye İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusunu bloke ediyor

Spigel: Türkiye İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusunu bloke ediyor

Spiegel online haber sitesi Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya başvurmak için yapacağı görüşmeleri şimdilik bloke ettiğini yazdı.

KARAR/ALMANYA

Spiegel Online haber sitesi Alman Haber Ajansı DPA’ya dayandırarak verdiği haberinde Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi için başlatılacak görüşmeleri engellediğini yazdı. Türkiye’nin engellemesi dolayısıyla NATO, giriş sürecini başlatmak için karar alamadı. Farklı Alman gazetelerinden bu iki ülkenin NATO’ya giriş sürecinin başlatılmasının Türkiye tarafından engellendiği yazıldı.

İsviçre ve Finlandiya Pazartesi günü NATO’ya girmek için resmi başvuruda bulunmuştu. NATO konseyi bu başvuru ile görüşmeleri başlatabiliyor. Ancak Türkiye başvuru ile ilgili üyeler arasında yapılan toplantıda güvenlik endişelerini dile getirdi ve görüşmeleri başlatılmasına izin veremeyeceğini beyan etti.

İsmi açıklanmayan bir NATO yetkilisi bu görüşmeler hakkında açıklama yapmazken NATO Genel Sekretesi Jens Stoltenberg’in sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için kararlı olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN