Son yıllarda ilginç eylemleriyle dikkatleri üzerlerine çeken iklim aktivistleri, bu kez Londra’da sahneye çıktı. İki aktivist, dünya sıcaklıklarının sanayi öncesi döneme göre 1,5 dereceyi aştığına dikkat çekmek amacıyla Darwin'in mezar taşına spreyle ‘1,5 öldü’ yazdı.
Çevreci örgüt Just Stop Oil’den (Petrolü Durdur) iki aktivist, İngiltere başkenti Londra'daki Westminster Kilisesi'nde Charles Darwin’in mezar taşına sprey boyayla ‘1,5 öldü’ yazdı.
İtalya'da iklim aktivistleri, lüks giyim mağazalarını boya dökerek protesto etti
Polis, aktivistleri olay yerinden uzaklaştırırken grubun, bu mesajla dünya sıcaklıklarının sanayi öncesi döneme göre 1,5 dereceyi aştığı ilk yıl olduğuna dikkat çekmek istediğini belirtti.
‘GELECEK İÇİN UMUT KALMADI’
Eylem sırasında konuşan protestoculardan Di Bligh, “Bunu eylemi gerçekleştirdik, çünkü dünyanın geleceği için artık bir umut kalmadı” dedi. Darwin’in mezarını özellikle seçtiklerini ifade eden Bligh, “Şu anda yaşanan altıncı kitlesel yok oluş nedeniyle Darwin’in mezarında ters döneceğini düşündük” diye konuştu.
Aktivist Thunberg bir protestoda iki kere gözaltına alındı
‘YAŞAM ÇEŞİTLİLİĞİ İÇİN ZARARLI’
Öte yandan, iklim değişikliğiyle ilgili uyarılar, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği’nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi tarafından yayımlanan bir raporla tekrar gündeme geldi. Sözcü’de yayınlanan habere göre, raporda, 2024’ün küresel ölçekte en sıcak yıl olduğu ve sanayi devrimi öncesi seviyelere göre 1,5 derecelik artışın ilk kez aşıldığı belirtildi. Bu artışın, küresel yaşam çeşitliliği için son derece zararlı olacağı belirtiliyor.