Sri Lanka Savunma Bakanı istifa etti

Sri Lanka Savunma Bakanı istifa etti

Terör saldırılarıyla sarsılan Sri Lanka'da Savunma Bakanı Fernando istifa etti. Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena, Savunma Bakanı ile Emniyet Genel Müdürü'nün istifalarını istemişti.

Reuters, Sri Lanka Savunma Bakanı Hemasiri Fernando'nun istifa ettiğini duyurdu. Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena, 359 kişinin ölümüne neden olan saldırılar sonrasında kısa süre önce Savunma Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü'nün istifasını istemişti.

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Saldırılarda 359 kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla kişi yaralandı. Saldırılarla bağlantılı gözaltındaki şüpheli sayısının 58'e yükseldiği açıklandı. Bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN