Sri Lanka'daki terör saldırılarını DAEŞ üstlendi

Sri Lanka'daki terör saldırılarını DAEŞ üstlendi

Sri Lanka'da 310 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının sorumluğunu DAEŞ üstlendi. Yerel basına göre, örgütün sosyal medya hesabından açıklamanın yapıldığı ancak bir kanıt sunulmadığı belirtildi. Öte yandan saldırılarda can kaybının 321'e yükseldiği açıklandı.

Sri Lanka'da 310 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının sorumluğunu terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, örgütün sözde haber ajansında yayımlanan açıklamada, aralarında kiliselerin ve büyük otellerin olduğu 8 noktaya düzenlenen saldırıların DEAŞ tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Örgüt, saldırıyı yaptığını ileri sürdüğü teröristlerin ise fotoğraf veya görüntülerini yayınlamadı.

Sri Lanka Savunma Bakanı Ruwan Wijewardene, bugün parlamentoda yaptığı konuşmada, saldırının Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının intikamını almak için gerçekleştirildiğini iddia etti. Sri Lanka Savunma Bakanı Wijewardene bu iddiayla ilgili detaylı bilgi ise vermedi. 

45 ÇOCUK TERÖR KURBANI 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise Sri Lanka'da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler arasında 5'i yabancı uyruklu 45 çocuğun olduğunu duyurdu. 

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade kentindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Sri Lanka makamları, saldırılarda 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN