Sudanlı muhaliflerden yeni çağrı: Anayasa bildirisi ertelesin!

Sudanlı muhaliflerden yeni çağrı: Anayasa bildirisi ertelesin!

Sudan'da muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, bugün imzalanması beklenen 'anayasa bildirisi'nin silahlı hareketlerle varılan anlaşmaları güvence altına alma gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.

Sudan'da Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) ittifakı, askeri yönetimle yapılacak 'anayasa bildirisi' görüşmelerinin silahlı gruplarla varılan anlaşmaları güvence altına alma gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.

Sivil muhalif ittifakın liderlerinden Halit Ömer Yusuf, yaptığı açıklamada, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da silahlı hareketlerle yürütülen görüşmelerde varılan anlaşmaları güvence altına almak için Afrika Birliği Sudan Özel Temsilcisi Muhammed Hasan Lebat'tan bugünkü müzakerelerin ileri bir tarihe ertelenmesini talep ettiklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Muhalefetin çatı oluşumu ÖDBG, bir haftadan bu yana silahlı hareketlerle Addis Ababa'da görüşmeler yürütüyordu. Muhalifler, pazartesi günü, istişareler sonucu silahlı hareketlerin geçiş süreci yönetimindeki durumu, demokrasinin tesisi ve barışın sağlanması için çalışmalar yürütülmesi konularında anlaşma sağlandığını açıklamıştı. 

Sudan’da yönetimi elinde tutan Askeri Geçiş Konseyi ile muhalif sivil koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, 39 aylık geçici ortak yönetimde anlaşmıştı.

17 Temmuz'da imzalanan, 22 maddelik siyasi bildiri, asker ve sivillerden oluşan karma konsey kurularak tarafların iktidar paylaşımını ve seçimlere kadar devlet başkanlığını dönüşümlü olarak yürütmelerini öngörüyor.

HARTUM/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN