Suriye Türkiye'ye saldırırsa NATO devreye girer

Suriye Türkiye'ye saldırırsa NATO devreye girer

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, Suriye'nin ya da müttefiki başka bir ülkenin Türkiye'ye saldırması durumuna dayanışma paktı uyarınca NATO'nun devreye girmesinin söz konusu olabileceğin söyledi.

KARAR /ALMANYA

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Kuzey Suriye'de Suriye'nin Türkiye'ye karşı olası bir saldırı yapması durumunda NATO'nun müdahale durumu olacağını söyledi. Suriye ordusunun kuzey doğru hareke geçtiği yönündeki haberlerin yoğunlaşması üzerine açıklamalarda buluna Lüksemburg
Dışişleri Bakanı Asselborn, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye girmesi NATO ülkelerinin savaşa sokabileceği uyarısında bulundu.

Bayerische Rundfunk isimli Alman yayın kuruluşuna açıklamalarda bulunan Asselborn, Türkiye'nin askeri operasyonunun bir 'suç' olduğunu iddia ederken, Türkiye'nin NATO ülkesi olarak Almanya, ABD ve diğer üye ülkelerle bir yardımlaşma anlaşmasının olduğunu altını çizdi. Asselborn "Düşün ki Suriye’in müttefikleri ya da Suriye Türkiye’ye saldırıyor, Bir NATO ülkesinden söz ediyoruz O zaman 5. maddede bahsetmeliyim. Bu maddeye göre bir dayanışma paktı var. Bunun anlamı Türkiye’ye saldırı olursa bütün NATO üyeleri müdahil olmak zorunda" dedi.

'Spiegel Online' siteside yer alan habere göre Asselborn, AB Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye’ye artık silah satılmaması çağrısında bulundu, Asselborn "Almanya, Fransa, Hollanda, Finlandiya ve ve İsveç’in bu adımı atmış olmalarına memnun oldum. Ama biliyorum ki Erdoğan silahlarının zaten Avrupa’dan almıyor. Silah temin etmek için başka kaynakları var" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN