Suriye'de 'petrol sahası' satrancı: ABD çekildi, YPG Rusya'ya izin vermedi

Suriye'de 'petrol sahası' satrancı: ABD çekildi, YPG Rusya'ya izin vermedi

ABD'nin, Barış Pınarı Harekatı sırasında boşalttığı bazı üs ve askeri noktalara yerleşen Rusya, bu kez de Haseke'deki petrol sahalarında üs kurmak için harekete geçti. Terör örgütü YPG, bölgeye gitmek için yola çıkan Rus konvoyu Kamışlı'da durdurarak Rümeylan petrol sahasına girişini engelledi.

Rusya, ABD ordusunun Fırat Nehri'nin doğusunda üs kurduğu sahanın yakınlarına askeri güç konuşlandırmaya çalışsa da terör örgütü YPG bu girişimi engelledi.

ABD'nin, Barış Pınarı Harekatı sırasında Fırat Nehri'nin doğusunda boşalttığı bazı üs ve askeri noktalara yerleşen Rusya, bu kez de ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde bulunan petrol sahalarında üs kurmak için harekete geçti.

ABD'DE AYRILDI, RUSYA HAREKETE GEÇTİ

Güvenilir saha kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rus ordusu dün akşam, ABD'nin hava üssünün yer aldığı Rümeylan petrol sahası yakınlarında askeri nokta inşa etmek amacıyla bir konvoy gönderdi.

Yaklaşık 60 araçtan oluşan Rus askeri konvoyu, Barış Pınarı Harekatı bölgesinin güneydoğu ucuna komşu Tel Temr üssünden hareket etti. 

RUS KONVOYU YPG ENGELLEDİ

Ancak ABD destekli terör örgütü YPG/PKK, Rus konvoyunun yolunu Kamışlı ilçe merkezinde keserek, bölgeye ulaşmalarını engelledi.

Bunun üzerine konvoy yolunu değiştirerek, Malikiye ilçesinin Rümeylan beldesi yerine, Esed rejiminin kontrolündeki Kamışlı havaalanına yöneldi.

NE OLMUŞTU?

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, ABD, harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken, petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde YPG/PKK işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

ABD ordusu, YPG/PKK'lı teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye gücü gönderiyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

HASEKE/ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN