Suriyeli muhaliflerden İdlib çağrısı: Özgür dünya sessiz kalıyor, Esad katlediliyor

Suriyeli muhaliflerden İdlib çağrısı: Özgür dünya sessiz kalıyor, Esad katlediliyor

Suriyeli muhalifler, uluslararası topluma 'İdlib'de saldırıları durdurun' çağrısı yaptı: İdlib, aslında rejim, Rusya ve İran'ın saldırılarıyla katledilmiyor. İdlib, özgür dünyanın sessiz kalmasından dolayı katlediliyor.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarının son bulması ve sivillerin korunması çağrısında bulundu.

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü SMDK'den yapılan yazılı açıklamada, Esad rejimi, İran destekli yabancı grupların ve Rusya'nın ateşkese rağmen saldırılarına devam ettiğini belirtilerek, uluslararası toplumdan bir an önce İdlib'deki sivilleri korumasını istendi.

Açıklamada "İdlib, aslında rejim, Rusya ve İran'ın saldırılarıyla katledilmiyor. İdlib, özgür dünyanın sessiz kalmasından dolayı katlediliyor. Rejim, Rusya ve İran'ın saldırılarını sadece 'ateşkes ihlali' olarak göremeyiz. Rejim ve destekçileri, ateşkesleri, ilerideki saldırıları için araç olarak kullanıyor" denildi.

NE OLMUŞTU?

Esad rejimi ve Rusya, İdlib'de ateşkesi hiçe sayarak, sivil yerleşimlere dün hava saldırılarına yeniden başlamıştı. İdlib'in merkezini hedef alan rejim saldırısında 15 sivil ölmüştü.

Rejim, İran destekli gruplar ile Rusya'nın hava desteğiyle sabah erken saatlerde de İdlib'in doğusuna operasyon başlatmış ve askeri muhaliflerin kontrolündeki Muveyha ve Ebu Cirryf köylerini ele geçirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde 9 Ocak'ta 14.00'ten itibaren ateşkes uygulamasının başladığını ileri sürmüştü. Ancak rejim ve İran destekli gruplar, kara saldırılarına devam etmişti. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise İstanbul'da 8 Ocak'ta düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesinde, Libya ve İdlib'de ateşkes ilan edilmesi kararı alındığı, taraflara bu yönde çağrı yapıldığını ve 12 Ocak'ta 00.01'den itibaren ateşkes uygulamasının başladığını açıklamıştı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN